Nahlédněte společně s námi na jedno z top svatebních míst pohledem svatebního kameramana.

Vinařství Obelisk

 

Úchvatná novodobá architektura propojující svět vína s nedalekými historickými památkami. Novostavba z nadčasových materiálů s důrazem na detail. Právem patří vinařství mezi TOP svatební místa v České republice.

Jako svatební kameraman jsem měl tu čest navštívit Vinařství Obelisk. Již při ranním příjezdu jsem si toto místo naprosto zamiloval. Celý svatební den se odehrával právě zde. 

Na parkovišti se potkávám s mým dnešním kolegou fotografem Jindřichem Nejedlým. Nevidíme se poprvé a těším se na spolupráci. Čekají nás neopakovatelné okamžiky, které budeme zaznamenávat přes naše objektivy.

Procházíme kolem prostoru obřadu s dokonalým zeleným trávníkem. Dává tak jasně najevo, kde se dnešní vyslovení ano bude odehrávat. Opodál se chystá catering i odpočinková zóna. Vstupujeme do prostoru svatební hostiny, z obou stran prosklený sál. Z jedné strany vidíte na místo svatebního obřadu a na opačné straně projdete a ocitáte se na terase s výhledem do vinic zalitými slunečními paprsky. Okouzlující výhled na Valtice a Pálavu se sklenkou vína, co více si může člověk přát.

místo svatebního obřadu se slavobránou ve Vinařství Obelisk Jižní Morava výzdoba na místě svatebního obřadu Vinařství Obelisk detail na prsteny při svatebním obřadu Vinařství Obelisk

Nejenom v sále, ale v celé budově se prolíná několik druhů materiálů. Minimalismus na každém kroku, díky tomu vzniká jedinečný prostor. S možností tanečního parketu v interiéru i exteriéru. Vše propojují prosklené stěny. Ať tančíte, bavíte se s hosty nebo se zrovna občerstvujete. Pořád jste součástí jednoho celku. 

S kapacitou přes 100 hostů je toto místo to pravé, pokud si chcete dopřát pořádnou svatební party. 

Dnešní svatební den mají na starosti koordinátorky z Just Love. S úsměvem řeší poslední detaily. Společně dotvářejí a podtrhují dnešní svatbu svým rukopisem. Poslední úpravy květinové výzdoby laděné do barev bílých květů. 

Scházíme po schodišti a v ubytovací části se potkávám s Kristi a Pepou dnešními snoubenci. Za pár hodin již novomanželi.

U příprav panuje dobrá nálada. Chlapi žehlí košile a slečny podtrhují svou krásu.

Pár záběrů pro zdokumentování ranní atmosféry. A jde se na záběry svatebních šatů a dalších detailů. Pro utvoření celkového obrazu svatebního dne si zakládám na prolnutí reálných okamžiků s právě zmiňovanými detaily. Nesmí chybět svatební šaty, prsteny, oznámení, dort, výzdoba nebo v našem případě třeba i doutníky.

svatební tiskoviny s prsteny Cartier a doplňky pro nevěstu ve Vinařství Obelisk svatební oznámení se zásnubním prstenem Vinařství Obelisk svatební šaty na schodišti ve Vinařství Obelisk

svatební dort Vinařství Obelisk svatební boty nevěsty se zásnubním prstenem Vinařství Obelisk nezbytné doplňky pro ženicha ve Vinařství Obelisk  

Nabízí se zde spousty zákoutí, kde lze tyto detaily natočit a nafotit. Možností je nespočet.

Vracím se k přípravám. Pepa jde do obleku a v dobré náladě vystřihne radostný taneček. U Kristi družičky připíjejí na zdraví. Nevěsta se jde obléci do šatů. 

Mezitím Pepa dostává od Kristi dopis s dárkem, který Pepu citově odrovná a ukápne i nějaká ta slza. Tyto momenty miluji, tak bezprostřední a plné emocí. Přípravy jsou téměř u konce. Dáreček putuje i k nevěstě. 

Předávají se květiny.
Schází se hosté. Obřad je tady. 
Všichni si tyto chvíle naprosto užívají. Přichází ženich, svědci. Poté přichází nevěsta a její budoucí manžel se neubrání dojetí. 

Přesně tohle jsou okamžiky, které by ve svatebním videu neměly chybět. Bezprostřední, nabité emocemi a zcela neopakovatelné. Já je opět zaznamenám. 

Vsuvka pro kameramany. Někdy se snažíme mít dokonalý technický záběr až se vytrácí ten správný smysl, proč ho vlastně děláme. Emoce, dojetí, láska, štěstí tohle všechno by ve svatebním videu nemělo chybět. 


Koukněte na náš svatební klip a sami zhodnoťte, zda se nám to povedlo.

Vysloveno bylo ano, výměna prstenů, políbení a obřad je za námi. 

Dalším částí jsou gratulace, na které se vždy nesmírně těším. S novomanželi se setkají všichni hosté a pogratulují jim. Jsou to okamžiky, kdy s kamerou zůstávám do posledního gratulanta. 

Poslední podání ruky, políbení a je tady průchod špalírem. 
Společná fotografie, rozbíjení talíře a přenesení nevěsty přes práh.

Ocitáme se na hostině s kruhovým uspořádáním svatebních stolů. 

místo svatební hostiny a výzdoba ve Vinařství Obelisk elegantní prostírání svatební tabule Vinařství Obelisk místo pro nevěstu s ženichem na svatební hostině Vinařství Obelisk

Proslovy, přípitek a první novomanželské jídlo.
Uvolněná atmosféra se sklenkou vína například na zmiňované terase. Chlapi si užívají doutníku a prostor svatebního obřadu se proměnil v chill zónu, kterou využili nejenom ti nejmenší. 

V pohodovém odpoledni se krájí dort. Vychází naprosto úžasné počasí a tak vše probíhá v exteriéru. Jindra dokumentuje volnou zábavu a dotváří společně se skupinovým focením pohodovou atmosféru.

Obrovskou předností svatby na jednom místě je, že pro portrétní focení či nějaký ten kamerový záběr nemusíte nikde přejíždět. 

S Jindrou jsme zavítali na terasu a do vinic. Posuďte sami, Jindru jako tvůrce obdivuji, jelikož dokáže v naprosto malém časovém okně vytvořit dechberoucí portrétní fotografie. Spojení s jeho zkušenostmi a možnosti reportáže patří dle mého k jedněm z nejlepších svatebních fotografů v České republice.

romantická póza při natáčení svatebním kameramanem Your Life Video a fotografem ve Vinařství Obelisk polibek nevěsty a ženicha při natáčení svatebního videa a fotografování Vinařství Obelisk  fotografie se závojem nevěsty a ženicha ve vinohradu Vinařství Obelisk

Tóny z hudební aparatury nás přilákaly nazpět k hostům. 

Neonový nápis Let's party startuje tu pravou zábavu. Nejprve romantický první tanec s prskavkami a poté pořádná party do brzkých ranních hodin.

Nejenom, že jsem dnes tvořil video pro Kristi a Pepu, ale také backstage pro Jindru. 
Byla to velká výzva a má první zkušenost. Jak, celý svatební den probíhal v zákulisí se můžete podívat ve videu. 

Je krátce po půlnoci a já se vydávám na cestu domů. V případě že ještě hledáte svatební dodavatele, se kterými nešpápnete vedle, níže přikládám jejich výčet. Budu se těšit u dalšího tipu na svatbu. 

Facebook - Your Life Video
Instagram - Your Life Video

 

Plánování: Just Love
Svatební kameraman: Your Life Video
Svatební místo: Vinařství Obelisk
Fotograf: Jindrich Nejedly Photography
Květiny: Martina Fabičovicová
Makeup: Patricie Nespurki Make-up Artist
Hairstyling: Veronika Mykolenko Make - up Artist, hairstyling
Catering, sladký bar: Signature Catering
Prsteny: Cartier
Svatební šaty: Svatební salon Svatka
Dort, makronky: VD Cakes
DJ: Wedding DJs

SAME DAY EDIT - svatební video v den svatby

Video vytvořené a promítané ve svatební den.