Ostrov klidu a přírody rozkládající se mezi řekou Opavou a mlýnským náhonem. Jedinečné svatební místo v Moravskoslezském kraji.

MLÝN VODNÍKA SLÁMY

Nový tip na svatbu je zde. Mohu si dovolit prohlásit, že toto místo znám více než ostatní. I já sám jsem zde prožil v roce 2022 svůj svatební den. 

Novomanželé při portrétním focení a natáčení U vodníka Slámy v Háji ve Slezsku - Lhota Opavsko novomanželé na skůtru značky Vespa před sálem U vodníka Slámy 

Mezi Ostravou a Opavou se nachází oáza klidu. Ostrůvek odpočinku obklopený přírodou. Pokud hledáte místo pro svou velkolepou svatbu nebo jen místo pro komornější oslavu vašeho jedinečného dne, Mlýn vodníka Slámy může být to pravé místo. Jak to může vypadat z pohledu mého hledáčku svatebního kameramana na to se můžete podívat v následujícím videu.

Romča a Matěj|Svatební video|Mlýn vodníka Slámy

CELÝ DEN NA JEDNOM MÍSTĚ

Nejideálnější varianta z pohledu plánování je mít celý svatební den přímo na tomto místě. Pokud máte malou svatbu do 28 lidí, můžete pro svou hostinu využít útulné prostory restaurace U Mlynáře i s možností venkovního posezení například s výhledem do ovocného sadu. V případě větší oslavy se přímo nabízí sál s kapacitou až 150 osob. Nicméně pro pohodlí, ponechání tanečního parketu je 110 osob na hostině ideální. Nechybí stylová místnost na raut s možností posezení na zastřešené terase. Výhled na prostory před sálem a s pohledem do prvorepublikového parku jen umocňují kouzlo tohoto místa.

svatební altán s rododendrony na svatebním místě U Slámy na Opavsku svatební místo Háj ve Slezsku - Lhota - U Slámy obřad  židličky s výzdobou na svatebním obřadu U Slámy v Háji ve Slezsku - Lhota

PORTRÉTNÍ NATÁČENÍ / FOCENÍ

Široko daleko nenaleznete takto velkorysý areál se spoustou zákoutí. Z pohledu svatebního kameramana si doluji tvrdit, že by bylo hříchem tento areál opouštět například pro portrétní focení / natáčení. Vše je kousek a není tak nutné novomanžele odtrhávat od hostů a zábavy na delší časový úsek. Přes léto jsou v ovocném sadu nádherné západy slunce. Při parném letním dni, kdy na obloze člověk nenajde ani mráček lze využít stromů a jejich stínů. Vykouzlit záběry například s rozkvetlými rododendrony. Nabízí se originální záběry s rybníkem a romantikou na lodičce. Kousek je splav, náhon a louky. V areálu jsou nejenom koně se stájemi, ale také mini zoo. Nebo můžete jen vystoupat po schůdcích na nejvyšší bod areálu nad mlýnem a vystřihnout tak jedinečné záběry v oblacích. Nepotřebujete absolvovat všechno, jen to, co je vám bližší. Odskočit si od hostů na hostině na 20 minut v průběhu volné zábavy a na dalších 20 minut k večeru před západem slunce. Svatební focení / natáčení máte hotové. Všechny nadčasové fotografie vytvořil svatební fotograf Jindrich Nejedly Photography. Společně zvládneme vykouzlit nezapomenutelné okamžiky i za 15 minut. Odzkoušeno.

nevěsta s ženichem u svatebního altánu v Háji ve Slezsku - Lhota U Slámy novomanželé stránští při svatebním natáčení s kameramanem Martinem Lyskem z Your Life Video nevěsta a její svatební kytice U vodníka Slámy

 

SVATEBNÍ OBŘAD

Svatební obřad můžete situovat prakticky na jakémkoliv místě. Tradiční místo je v parkové aleji s altánem, který propojuje místo obřadu pod širým nebem s prostorem před sálem, kde se následně odehrává hostina. Můžete vykouzlit zde jedinečný obřad. Doporučuji svatební obřad vždy, pokud to situace dovolí pod širým nebem. Výsledné dokumentující záběry budou vypadat skvostně. Všichni hosté se po obřadu jen pár kroky přesunou k sálu. Další variantou může být zvolena lokace mezi ovocnými stromy, v sadu. Jak jsem zmiňoval, nabízí se mnoho dalších možností dle libosti a představivosti. U vodníka Slámy můžete mít nově jenom svatební obřad. Podívejte se na jejich stránky pro více informací.

UBYTOVÁNÍ

S kapacitou až 29 lůžek a 11 přistýlek je o vaše hosty postaráno. Hosté se mohou ubytovat ve třech různých typech budov. Všechny jsou v areálu, poblíž nejenom sálu, ale i restaurace.

TIP S DĚTMI

Rozhodně využijte možnosti mít na svatbě poníky, kteří jsou nedaleko ve stájích. A nejenom děti se mohou svést. Pokud překonají obavy a nechtějí se vozit, mohou poníkům splétat copánky, což z vlastní zkušeností ocení i mnozí dospělí.

PROCHÁZKA PRO VAŠE HOSTY

Jste v areálu obklopeném přírodou s možností procházky. Obrovská přednost dát i hostům volnost po obědě, aby nabrali síly na celé naplánované svatební veselí. Mnoho svatebních míst má malinkou zahrádku a toho prostoru tam tolik není. Tohle vše vidím jako obrovské plus pro pohodové svatby. Nemusíte se bát, že se hosté rozprchnou. Výborná kuchyně je vždy určitě přiláká zpátky. Pokud si vyberete svatbu v Háji ve Slezsku - Lhota, mějte ji pohodovou. Na vše dohlíží všudypřítomný dřevěny vodník Sláma. Užijte si možnosti, které toto jedinečné místo nabízí. 

Ivet a David|Svatební video|Mlýn vodníka Slámy

Váš svatební kameraman Ostrava / Opava

Martin Lysek z Your Life Video

 

Facebook - Your Life Video
Instagram - Your Life Video

 

Plánování podzimní svatby, dekorace: weWedd / Your Life Video
Svatební místo: Mlýn vodníka Slámy
Fotograf: Jindrich Nejedly Photography

SAME DAY EDIT - svatební video v den svatby

Video vytvořené a promítané ve svatební den.