Netradiční svatební den, tady růžovou barvu rozhodně nehledejte. Nebojte se experimentovat. Říká svatební kameraman Martin Lysek z Your Life Video

Loucký klášter|Znojmo

Nový tip na svatbu je zde.

Dnes zavítáme na ne zcela typickou svatbu. Jižní Morava, Znojmo, Loucký klášter. V následujících pár řádcích popíši, proč není tahle svatba zcela typická.

schodiště Louckého kláštera svatební aranžmá obřadu na chodbě v Louckém klášteře detail výzdoby svatebního obřadu od WeWedd

Genius loci tohoto historického místa září již z dáli. Tento klášter zde stojí už přes 800 let. Město Znojmo společně s vinařstvím Znovín Znojmo vdechlo život nově zrekonstruovaným sálům, jež můžete využít pro váš svatební den.

Maximální kapacita hlavního sálu je 140 hostů. Pokud by to přeci jenom nestačilo, lze využít i vedlejší sál, který je s ním propojen. Díky tomu si můžete dopřát velkolepou svatební párty.

vyzdobený sál svatební hostiny v Louckém klášteře Znojmo detail výzdoby svatební hostiny od Václav Šumpich Country Wreath Moravia svatební výzdoba hostiny v Louckém klášteře Znojemsko

Velkorysé prostory umocňují rozsáhlost tohoto místa, jak velikostí, tak i duchem.

Dnešní svatební den má na starosti Monika Lilek z weWedd. Věnuje se, jak říká šťastným příběhům o lásce. A to již více než deset let. Miluje svatební dny propojené nejenom s dobrým vínem. Dnešní svatební koncept je přímo ušitý prostorům ve kterých se pohybujeme. Je kladen důraz na minimalismus. Pokud hledáte člověka, který se postará o váš velký den, oslovte Monču. Mějte svatbu bez starostí, se svatbou mají mít snoubenci totiž jen radosti.

O dnešní výzdobu se stará Václav Šumpich z Country Wreath Moravia. Nesnaží se prostory přetvářet na něco jiného, pouze podtrhuje místo svatebního obřadu a svatební hostiny. Díky zvolenému minimalismu jedinečně propojí prostor s výzdobou. Využívají se květiny volně dostupné v přírodě a zároveň květy od My flowers Jordánová. Většina snoubenců se bojí experimentovat a mají představu své svatby do růžové klasiky. Tady Václav s Mončou rozhodně ukázali, že se toho člověk bát nemusí a všechny prvky do sebe krásně zapadají.

Přípravy jsou v plném proudu. S kamerou obhlížím společně s fotografem Jindřichem Nejedlým ty pravé místa pro portrétní focení. Prostory kláštera jsou velkolepé a pro svatební fotografie jako stvořené. Schodiště, chodby a místnosti mají oprýskané zdi, jež v kontrastu se svatebními šaty dodají videu i fotografii úplně jiný rozměr.

U příprav se dokončuje svatební líčení a účes, o který se stará Gabriela Drahošová. Trocha extravagance díky suché větvičce v účesu dotváří celý koncept do posledního detailu. A jak to dnešní nevěstě sluší, posuďte sami. I díky svatebním šatům od svatebního salónu V Bílém je nevěsta okouzlující a já nemám slov.

Ženicha jsme si vytáhli k přípravám do jedné z dlouhých chodeb a vytvořili hru se světlem.

svatební líčení nevěsty muah Gabrielou Drahošovou v prostorách kláštera ženich po přípravách na chodbě Louckého kláštera natáčení nevěsty a ženicha v protisvětle schodiště kláštera

Na hostině se upravují poslední detaily. O čtivost svatebního menu, slavnostního pozvání neboli pozvánek na svatbu a jejich čitelnost se postarala při dnešním dni Marie Šotkovská z Malebnosti. Jedinečné, precizní, zcela dokonalé svatební tiskoviny. Ať se pustíte do klasiky nebo hledáte něco zajímavého i ne zcela typického, Maruška je ta pravá osoba přetavující nápad v realitu.

svatební tiskoviny menu s oznámením a obálkou od Malebnosti ve Znojmě svatební oznámení snoubenců od Malebnosti zásnubní prsten nevěsty

Je tady obřad a vy se můžete podívat v minutě, jak na tomto místě může vypadat ne zcela klasická svatba.

Svatební den v Louckém Klášteře|Znojmo

Sabráž na hostině, věc jež se moc ve svatební dny nevidí, ale právem na ně patří. Jde přeci o oslavu.

Martin Vajčner s novomanželi při sabráži na hostině Louckého kláštera

A co je to ta sabráž? Jde o odseknutí hrdla láhve šavlí nebo jiným ostrým předmětem. Pokud je správně provedena, ani střep v láhvi nezůstane a můžete se tak s klidem napít. Nikdo již nedokáže říci, kdy se poprvé takto láhev otevřela. S největší pravděpodobností to bylo za napoleonských válek. Kdy na oslavy vítězství francouzští vojáci nebo kozáci po porážce Napoleona sekali láhve ukořistěného francouzského šampaňského.

Kdo jiný by měl na vaší svatbě o nejenom víně povyprávět než Martin Vajčner, třeba společně s nějakou tou degustací. Den uběhl jako voda a já se těším na další tip na svatbu.

Váš svatební kameraman ve Znojmě či kdekoliv, kde si budete přát.

Martin Lysek z Your Life Video

Zákulisí svatebního dne v Louckém Klášteře|Znojmo

Facebook - Your Life Video
Instagram - Your Life Video

 

Plánování: weWedd
Svatební kameraman: Your Life Video
Svatební místo: Loucký klášter, Znovín Znojmo
Fotograf: Jindrich Nejedly Photography
Květiny: My flowers Jordánová
Květiny a dekorace: Country wreath Moravia - Václav Šumpich
MUAH: Gabriela Drahošová
Tiskoviny: Malebnosti
Svatební šaty: V bílém
Dort: Jenny dorty
Sommelier: Martin Vajčner

SAME DAY EDIT - svatební video v den svatby

Video vytvořené a promítané ve svatební den.