Proč být nalíčená od profesionála? Více rad a tipů na mém blogu.

Jak vybrat správnou vizážistku?|Petra Wittek Stonišová

Proč je důležité mít profesionální líčení?

Svatební líčení je důležitá součást svatebního dne, jež nevěsty čeká. Po svatbě nám zůstane manžel/ka, vzpomínky a prstýnky. Nicméně ty vzpomínky blednou a postupem času se vytrácejí. Abychom vzpomínky na jedinečný den uchovaly, využíváme služeb svatebního fotografa a svatebního kameramana. Každá nevěsta chce být dokonalá k tomu ji dopomůže právě vizážistka.

Jak si svatební vizážistku vybrat?

V případě, že vaše vizážistka nemůže a nebo žádnou nemáte, nezoufejte. Nejprve zapátrejte mezi svými známými. Pokud nebude žádná vyhovovat, můžete využít sociální sítě nebo webové stránky. Podívejte se na její reference, jak se svou prací prezentuje. Nejdůležitější je ovšem osobní kontakt, kde se projeví sympatie i možné antipatie. Před svatbou zajděte na zkoušku líčení, kde se můžete ještě rozhodnout, zda je vybraná vizážistka opravdu ta pravá. Nechte si poradit, aby nastala souhra mezi svatebním líčením, účesem a šaty.

Je důležité předsvatební líčení?

Bezpochyby, navážete se svou vizážistkou prvotní kontakt. Dokáže si představit, co vám zrovna bude vzhledem k vybraným svatebním šatům a účesu nejvíce sedět. Přicházíte-li s vlastní představou, pozor, ne vždy může odpovídat vaší osobnosti. Ta pravá vizážistka by vám měla umět správně poradit. Na zkoušce by jste měli mít získat jasnou představu, která se ve svatební den nebude již výrazně lišit. Díky zkoušce vše proběhne hladce. Líčení musí být výraznější pro fotografie i kameru. Nebojte se, pokud nejste zvyklé na výraznější líčení.

Jak dlouho mít před svatebním dnem, zkoušku líčení?

Nejlépe dva měsíce před samotným svatebním dnem. Vyvarujete se tak možných potíží s pletí. Pokud nemáte odzkoušenou kosmetiku a máte velmi citlivou pleť, mohou nastat potíže. Díky správnému načasování lze problémy vyřešit. Poradí vám, čeho se před svatbou vyvarovat. Pozor na tetování nebo solárium.

Někdy méně znamená více říká Petra Wittek Stonišová.

Zkoušku líčení, účesu a šatů spojte do jednoho dne. Získáte tak ucelenou představu, jak vše bude dohromady ladit.

Jak to probíhá ve svatební den?

Dochvilnost je velmi důležitá, přijít pozdě znamená velký problém v časovém harmonogramu. Vizážistka by měla být naprosto spolehlivá, jelikož je jednou z prvních, koho ve svatební den z dodavatelů potkáte. Nechte si ve svém harmonogramu malý prostoj, zbavíte se tak zbytečného stresu. Z pozice svatebního kameramana mohu jednoznačně doporučit mít u líčení puštěnou hudbu, veselá atmosféra.

Nepsaným pravidlem je, že by měla být vizážistka oblečena v černém, případně doladěna bílými doplňky. Nepoutá tak na sebe pozornost, pro fotografie i natáčení videa je to více než vhodné. Vynikat by měla za každých okolností nevěsta.

Doporučuji si poslechnout rozhovor s opavskou vizážistkou a módní stylistkou Petrou Wittek Stonišovou. Dozvíte se zde spoustu informací ohledně líčení. V případě, že hledáte jen někoho, kdo vám poradí se stylem oblékání Petra je ta pravá.

Budu se těšit u dalšího tipu na svatbu.

Váš svatební kameraman

Martin Lysek z Your Life Video

SAME DAY EDIT - svatební video v den svatby

Video vytvořené a promítané ve svatební den.